torsdag den 28. februar 2013

Abc leg, børn og bogstaver





Mynthe og jeg har fået en gave, vi har været så heldige at få lov at teste nogle skønne produkter fra ABC leg. En webshop spækket med lærrige og udviklende legetøj mm. til børn i alle aldre. De skaber produkter der for leg og læring til at gå op i en højere enhed, også for børn der har lidt vanskeligere ved tingene end andre. Og findes der noget nemmere end at kunne købe sit legetøj online

Mynthe er jo ret så vild med bogstaver, så derfor var det jo selvfølgelig det helt oplagte valg. Malebogen er allerede et mega hit, hun farver og øver sig i at tegne bogstaver. Større børn ville formegentlig få mere ud af malebogen, men den hitter nu altså også big time hos Mynthe!

Computerspillet, abc-cd, et super godt og lærerigt spil til de mindste. Spil er måske så meget sagt da det egentlig bare går ud på at du lære bogstaverne at kende, deres lyde og at kende dem i en mængde med andre bogstaver. Barnet får ris og ros undervejs som det klarer bogstaverne. Der er forskellige sværheds niveauer således at alle børn kan lege med. MEN, vi lever jo altså i en ret 'high tech' verden (lige nu til stor sjov for mor her), for Mynthe trykker lys på skærmen og forstår ikke at der ingenting sker - musen mor, hvad er det? Dén mus er altså svær at bruge for en pige på 3, men nu var det også første gang - mon ikke hun hurtigt lærer det? I hvert fald hitter spillet også hos Mynthe og hun skrald griner når bogstavernes lyde udtales. 

Genialt spil, lidt kedeligt for mor og far måske, men virkelig lærerigt for børnene. Dog tror jeg at det kræver barnet er en smule glad for bogstaver og en god portion tålmodig fra forældrenes side. 
Mynthe har allerede proklameret at hun altså gerne vil have spillet med hjem til sin far i weekenden, "for mor, så kan jeg lære far hvordan bogstaverne ser ud" Og ja, min skat, det er da lige det du kan! 



Jeg har modtaget dette produkt som en gave, 
for at teste og anmelde det, mine meninger og 
holdninger er helt og aldeles mine egne..."
- Se min reklamepolitik her

Image and video hosting by TinyPic

IMORGEN...

Imorgen skriver vi 1. marts.. Dét må da betyde forår!
Utroligt hvad lidt solskin betyder for ens humør...


Image and video hosting by TinyPic

onsdag den 27. februar 2013

Overvejer at male...

Jeg overvejer at male. Eller.. Rettere sagt, jeg HAR overvejet - og nået til den konklusion at selvfølgelig skal der males! Vores lejlighed er meget hvid i hvid, og vi er endnu ikke kommet helt på plads efter flytningen - ting tager ret lang tid når man som mig, ikke kan så meget selv (og skifter mening konstant!) Nå, men et par skønherlige veninder har lovet at hjælpe mig med at male. Fantastisk ikke? Dét der med at spørge om hjælp udefra, er måske faktisk slet ikke så slemt, som jeg altid har gået og troet.. Det har taget mig nogle år, men jeg er ved at lære det - og ved i hvad, det er sgu' slet ikke så farligt, grænseoverskridende og ydmygende som jeg ellers gik her helt alene og troede...

Nu sidder du sikkert kun og tænker på farven? Jeg har været rigtig meget i tvivl, men jeg tror at valget er endt med en lidt lys petroleums blå for at give det hele lidt kant. "Pyntningen" på væggene skal også være helt anderledes, og jeg har en klar idé om hvad jeg ønsker mig - men nu ser vi hvad der sker!


Image and video hosting by TinyPic

tirsdag den 26. februar 2013

Casual tuesday




Indimellem skal der da lidt ekstra til, skal der ikke?
Hurtig morgenmads brunch med mormor idag førte til dette, ifølge Mynthe, veldækkede bord. Hjemmebagte boller, smoothie og scramble eggs, så er standarten for dagen ligesom sat! 


Image and video hosting by TinyPic

mandag den 25. februar 2013

Farvede træ lysestager




Forleden dag modtog jeg en pakke, (ja ja, igen - stakkels postmand!) Men.. Inde i pakken lå de fineste håndlavede lysestager.De var fra søde Henrik, fra Color-Lys, som selv har lavet dem. Han laver også de fineste små træfugle - overvejer virkelig om jeg ikke skulle have et par i eg herhjem og stå.

Min fascination for den slags lysestager stammer faktisk helt tilbage fra dengang de i Go' morgen danmark havde nogen ligenende i sit studie - det er flere år siden. Siden da er de blevet moderne, i flere forskellige størrelser og farver. Hos Henrik, kan du helt selv sammensætte dine stager lige præcis som du ønsker. Ja du kan sågar få tilsendt et prøvebillede på dit farvevalg af lysestager, det er da smart! Priserne er også, så alle kan være med. Der er også mange andre fine produkter du kan vælge imellem, og en masse nye lækre forårsfarver.

Du kan besøge Henriks side her, og se meget mere til de skønne produkter.
Og skulle du føle dig heldig, kan du jo følge med de nærmeste dage - mon ikke der skulle være en lille konkurrence under opsejling? :-)

"Jeg har modtaget dette produkt som en gave, 
for at teste og anmelde det, mine meninger og 
holdninger er helt og aldeles mine egne..."
- Se min reklamepolitik her


Image and video hosting by TinyPic

SÅ blev det tid!


Juuhuuu! SÅ blev det endelig tid, jordbær tid..
Den faste læser huske nok min last, min helt afsindige hang til jordbær. Hele sæsonen igennem, hver dag, endda op til flere bakker om dagen! Jeg husker tydeligt et af højdepunkterne i min graviditet, det var farmanden kom hjem med en hel kasse med jordbær, altså sådan en engros kasse med 10 bakker jordbær.. Nøj der var julelys i mine øjne! Mange driller mig lidt og siger at det er min hang til jordbær der er skyld i at Mynthe har et jordbærmærke i panden.. Men mon dog!

Disse jordbær, og adskillelige før dem, er fra rema - en lille bakke for en 10'er. Se så er sæsonen ligesom skudt godt igang.. 


Image and video hosting by TinyPic

søndag den 24. februar 2013

Boller med æble, (næsten) uden mel



Mynthe og jeg plejer gerne at bage boller om søndagen, og hver gang forsøger vi os med noget nyt. Og altid efter lyst, og ikke efter en opskrift.

Idag forsøgte vi en lidt sundere udgave. Nemlig en dej næææææsten uden mel..
Lunkent vand og gær, knækkede hvedekerner, havregryn, græskarkerner og solsikkekerner, lidt ymer, en masse revet æble og en håndfuld mel til at binde det hele lidt sammen. Hæve hæve hæve, forme forme forme og hæve igen inden 20min i ovnen - og så ellers haps haps haps!
Dejen er en rigtig klisterdej og ret så umedgørlig, jeg formede med to ske'er, men jeg er nu nok også RET så sart med at få dej på fingrene.


Image and video hosting by TinyPic

lørdag den 23. februar 2013

Pakkepost fra min stakkels postmand - En sækkestols mange funktioner








Forleden aften kom min søde, men stakkels postmand atter forbi med pakker til mig. (ja jeg har sgu' ærlig talt ret ondt af ham efterhånden, ene og alene må han bære alting op til 2. sal alene og han kommer altid først imellem 20 og 21 om aftenen, Og som om det ikke er nok til min samvittighed - nej nej, så er det kun hans ene arm der er fuldt funktionelt. Staklen har haft en blodprop og endte som halvsiddet lammet, men har kæmpet sig frem siden, nægter at droppe sit arbejde, så har nu de sene vagter hvor han bedre kan følge med i tempoet, og JA, så er der lige hende kællingen (læs; mig) på 2. der bare modtager den ene pakker efter den anden hver dag og gerne så store og tunge som muligt. 'armen altså, spark mig da lige hårdt i ansigtet!  Han fortjener sgu' snart en æske chokolade gør han!) 
Nå men altså, i den store og ret så tunge pakke var en skønherlig sækkestol, lidt ala en Fatboy, denne model hedder dog BigBoy og er fra Infurn, en skøøøøøøøøn side smækket med lækre møbler, lamper og meget meget mere. Kvaliteten virker noget bedre end hos en fatboy, dog er den noget tungere at junglere rundt med og forme som man ønsker, mén, det betyder også at den ikke lige så let går ud af facon hvis man sidder rigtig godt.

Vi er I hvert fald glade for den herhjemme, især Mynthe. Som allerede nu har fundet ud af at i den må man gerne spise frugt mm. uden at mor råber op hvis man spilder. PLUS man må hoppe, løbe og lege i den - for dét må man altså heller ikke i sofaen. Så alt i alt, et fantastisk stykke 'børnemøbel', en stor fed sækkestol som Mynthe må gøre med hvad hun vil. Hyggeligst er det dog at man kan ligge to ved siden af hinanden og få sig en skøn hyggestund.


 Image and video hosting by TinyPic

torsdag den 21. februar 2013

Et maleri tager form..





Det går da fremad!
Men nu er jeg også lidt gået i stå igen, hmm.. tænke tænke tænke..


Image and video hosting by TinyPic

Bordpynt og drømme om foråret




Kender I det, man trænger til lidt nyt. Solen titter så småt frem indimellem i løbet af dagen og giver en lille bitte håbefuld mavefornemmelse om at foråret snart er på vej. Men hvor fanden bliver det af? Jeg er SÅ træt af vinter, kulde og alt det skide meget irriterende sne der bliver ved med at komme.. Jeg vil have sol og forår! NÅ!!!
Men altså, jeg var hurtigt sidst solen skinnede ind af mine vinduer, jeg tænkte forår og ny 'pynt' på bordene. Jeg elsker hygge og pynt skaber hygge. På sofabordet er nu kommet et lille glasfad til mine lys og Mynthes bjørn, som egentlig endnu bare ikke er blevet pakket væk fra jul. Glasfadet er fra Rema til en flad 20'er, lysene er rester fra nytårsaften - jeg tror jeg har til resten af året!
På spisebordet er også kommet lidt nyt, en fin lille blomst, en ranunkel, min yndlings. Dog troede jeg farven ville have været anderledes nu den er sprunget ud. Faktisk er den overhoved ikke forårsagtig, nærmest vinteragtig.. Suk. Men den er fin og den pynter, og nu varer det jo heller ikke længe inden vi kan begynde at forberede lidt til påsken, og gul, dét er da en rigtig forårs farve!

Fik jeg nævnt at jeg venter med længsel på foråret?


Image and video hosting by TinyPic

onsdag den 20. februar 2013

En lille sky med perleregn..





Mynthe og jeg hyggede i eftermiddags efter børnehaven med at lave en lille sød sky med perle regn.
Hyggeligt og nemt projekt selv de små kan være med til. Først skulle sky'en hænge i stuen, men da så Mynthe var blevet puttet, kaldte hun, og ville alligevel gerne have sin fine nye sky ind og hænge i vinduet på hendes værelse.

Og ja, det der med børneværelser.. De kan jo ikke være fantastisk fine og ryddelige konstant vel?
Så herhjemme har Mynthe en stor reolvæg på sit værelse, en væg fyldt med reoler fra gulv til loft til alt roddet, legetøjet, spil, tusher mm. netop for at resten af værelset kan se fint, ryddet og prinsesse agtigt ud.
Hurra for ikea's billy reoler, faktisk har vi dem overalt i huset! Børneværelset, badeværelset, stuen og soveværelset.. De reder mit rod igen og igen! Halleluja..


Image and video hosting by TinyPic